Basından
'Haber Vakti'

Milli ve Manevi değerleri tiyatroya taşıyan adam: Hasan Nail Canat

Haber Vakti / 14.10.2024

"Sanat, gül yaprağına gülü incitmeden yazı yazmaktır" düşüncesiyle eserler veren Hasan Nail Canat, vefatının 20'inci yılında anılıyor.

Hasan Nail Canat'ın, 1968'de Rusya'nın Bolşevik İhtilali'nde Türk kökenlilere yapılan zulümden etkilenerek yazdığı "Moskof Sehpası" adlı ilk tiyatro oyunu, yoğun ilgi gördü ve bin 200 kez sahnelendi. Canat'ın geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan bu oyunu izleyenler arasında babası da vardı. Tiyatrocu olmasına sıcak bakmayan babasının oyunu izleyince tepkisi, "Oğlum, oyununu heyecanla seyrettim. Artık seni özgür bırakıyorum. Sanatını Allah yolunda kullandığın müddetçe yolun açık olsun." oldu.

HASAN NAİL CANAT ANMA PROGRAMI

Merhum Hasan Nail Canat'ın vefatının 20. yıldönümü sebebiyle 20 Ekim 2024 tarihinde Pazar günü saat 17.00-20.00 arasında Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde, Esenler Belediyesi'nin önemli katkıları ve ev sahipliği ile yapılacak olan anma programımıza teşriflerinizi saygılarımızla arz ederiz. Katılımın ücretsiz olacağı anma programımız ile ilgili bilgileri İstanbul Esenler Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nden ve www.hasannailcanat.com internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Bu haber defa okunmuştur.